logo english language

Menu:

Što je novo ?

U dogovoru s poglavarstvom grada Osijeka Blues Festival pomaknut je i održavat će se od 01. 12 do 05. 12. 2008. godine....

Više...

Menu:

 

Sponzori:
 

Sveart

SVEART je projekt pokrenut od strane Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Mlada populacija u gradu Osijeku ne raspolaže adekvatnom ponudom kulturnih sadržaja kao alternativom za suvislo korištenje slobodnog vremena. Tim problemom pozabavili su se voditelji ovoga projekta. Ono što im se nudi ovim projektom je slijedeće:

 

  1. Glazbene radionice – osmišljene na način da permenentni stručnjaci (mr. sc. Nino Zubčević – znanstveni suradnik na: Juilliardu - New York, Kraljevskoj akademiji u Londonu, autor 3 knjige; Vjekoslav Miling kao demonstrator; dr. Ennio Stipčević – član HAZU-a; prof. Miloš Krstić; Ladislav Fidri; Alberto Krasnić) drže sate predavanja o određenom instrumentu. Prve godine odlučili smo ponuditi tečaj gitare sa mogučnošću kasnijeg odabira jazz ili rock gitare. Dugoročno gledano smatramo da bi kroz nekoliko godina mogli ponuditi edukaciju na više vrsta instrumenata.

  2. Radionica oratorstva – danas mnogi studenti gotovo da i ne posjeduju vještinu govora. Posebice iz razloga što je nemaju gdje izučiti, a još više izvježbati. Ovom radionicom želimo to promjeniti i formirati studente kao sposobne ljude kada završe svoje akademsko obrazovanje.

  3. Likovna radionica – mnogi studenti osjećaju potrebu da svoje osjećaje izraze u slici a često im nedostaje motiva. Ova radionica zamišljena je kao svojevrsna kolonija gdje mladi ljudi mijenjaju svoja iskustva i prenose osjećaje na platno. Talent koji posjeduju želimo uz pomoć stručnjaka razviti u ljubav prema slikarstvu.

  4. Književne večeri – zamišljen kao prikaz studentskog književničkog stvaralaštva uz gostovanja književnika koji u datom trenutku odgovaraju žanru književne večeri.

  5. Kazališne predstave – malo kazalište maksimalno do 10 izvođača (uvjetovano prostorom i scenom). Predstave bi obuhvatile dramski i komorni program uz prethodno izlaganje o povijesti kazališta ili predstave koja se će se odigravati. Djela, skladatelje i umjetnike dogovarat ćemo u suradnji sa HNK u Osijeku koje zastupa intendant Vlako Ljutić.

  6. Koncerti – kroz trideset akademskih tjedana želimo ponuditi isto toliko koncerata sa područja jazza, rocka, bluesa i klasične glazbe u izvedbi permenentnih imena sa svjetske scene.